Analisis Data FPL 2016/17 Part 4 - Midfielder

     Kita sudah sampai ke artikel bahagian 4 dimana kita akan melakukan analisis terhadap data-data pemain tengah. Data akan dibahagikan kepada 3 bahagian utama iaitu Midfielder Top 30, New Midfielder, dan Budget Midfielder.

1. Top 30 Midfielder
BMM Top 30 Midfielder Data 2016-17
Top 30 Midfielder 2016-17
Legend :
App: Appearances/Penampilan , GS: Goal Scored/Jaringan Goal , AS: Assist/Membantu , CS: Cleansheets/Tanpa Bolos , BNS: Bonus Point/Point Percuma , Pts.: Total Fantasi Points/Jumlah Point Fantasi , SHT: Shots/Rembatan , PAS: Passing/Hantaran , TA: Tackle Attempt/Bentesan Dilakukan , CLR: Clearances/Pelepasan , COR: Corner Kick/Sepakan Sudut , STS: Stats Domination/Penguasaan Statistik , YC: Yellow Card dan RC: Red Card, SAC: Shot Accuracy/Ketepatan Rembatan, GCO: Goal Convertion/Penyudahan Jaringan Goal, KP: Successful Key Pass/Hantaran Kunci Berjaya, ACO: Assist Convertion/Penyudahan Key Pass kepada Assist.

     Sama seperti jadual-jadual statistik untuk pemain pertahanan tetapi untuk pemain tengah, lebih banyak statistik serangan telah ditambah seperti Successful Key Pass, Shot Accuracy, Goal Convertion, dan Assist Convertion. Jadi statistik ini perlu diperhatikan untuk mendapatkan pemain terbaik.

2. New Midfielder
BMM New Midfielder FPL 2017-18
New Midfielder FPL 2017-18
     Hanya 3 Midfielder berharga diatas 7.0 M dibawa masuk ke Premier League setakat ini dan data ini adalah data mereka semasa mereka bermain didalam liga bersama kelab lama mereka.

3. Budget Midfielder
BMM Budget Midfielder FPL 2017-18
Budget Midfielder FPL 2017-18
     Ini adalah senarai pemain tengah yang berharga dibawah 7.0 M. Statistik Attacking Threat mereka telah dibahagikan kepada 2 warna disini bagi memudahkan perbandingan iaitu, stats berwarna merah lebih kepada potensi menjaringkan goal dan shots. Manakala stats berwarna ungu pula lebih tertumpu kepada peluang assist dan key pass.

Lihat juga:
EPL Difficulty Table GW1-6
Analisis Data FPL 2016/17 Part 2 - Defender
Analisis Data FPL 2016/17 Part 1 - Goalkeeper

Kredit dan rujukan:
1. BMM datasheets.
2. https://uk.eurosport.yahoo.com/
3. whoscored.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan